4770168119239
Mėnesis | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Sėja šiltnamyje | ||||||||||||
Sėja lauke | ||||||||||||
Derlius |
II-VIII
IV-VIII
1 cm
VI 8-5 cm
IV-IX
Vidutinio ankstyvumo veislė, vertinama dėl kokybiškos lapijos. Krapuose daug eterinių aliejų, vitaminų C, B1, B2, P ir PP, flavonoidų, kalio, kalcio ir geležies. Augalai vidutinio aukščio. Gana anksti susiformavę žiedynai naudojami marinuojant ir rauginant. Kad visą vasarą būtų krapų, jie sėjami kas 10 dienų iki birželio vidurio ir nuo rugpjūčio 10 iki rugsėjo 5 dienos. Vešliausi išauga ten, kur priešsėlis buvo tręštas mėšlu. Krapai mėgsta drėgną ir purenamą dirvą. Dygsta ilgai - apie 13-20 dienų. Salotoms, mišrainėms, sriuboms krapai pjaunami praėjus 20-30 dienų po sudygimo. Rauginti geriausi, kai pradeda bręsti sėklos.
Žiemą krapų galima užsiauginti ir namuose - dėžutėse ant palangių, tik būtina pasirūpinti papildomu apšvietimu.
Mėgstantiems krapų aromatą, geriau krapus šaldyti. Tuomet jais galima paskaninti ir virtus patiekalus, ir šviežias salotas. Džiovinti krapai ne tokie kvapūs.
5 gramuose - apie 3500- 4000 sėklų.
5 gramų pakaks 2 - 3 m2 plotui - prognozuojamas derlius esant palankioms augimo sąlygoms 2-4 kg.